Deel onze website op Facebook
12 maart: Slagwerkconcert

Jubileum met uniek slagwerkconcert

Zaterdag 12 maart is het 3e evenement gepland van het jubileumseizoen van de 90-jarige Olster Harmonie. Op deze zaterdag vieren we uitgebreid het 60-jarig jubileum van de Slagwerkgroep. Dit evenement betreft een heus Slagwerkconcert. Een concert, waarbij het slagwerk centraal staat. Een concert, waarbij voor zowel jong als oud genoeg te beleven en te genieten valt. We pendelen tussen onze toekomst, ons verleden en het heden met hele verschillende acts.

De toekomst en het verleden
Het concert wordt geopend met een optreden van de Junior-slagwerkgroep. Instructeur Frederik Roeland: “Omdat je wat jonger bent, wil dat nog niet zeggen dat je geen muziek kunt maken samen! De junioren spelen leuke liedjes over eten bestellen bij de chinees en een ritmisch avontuur in de jungle!” Bij het kerstconcert afgelopen december stalen zij al de show met hun optreden in Little drummerboy. Dat belooft in ieder geval iets voor dit optreden. De toekomst is dan alvast behandeld.
Wanneer we het over het verleden hebben, komen de leden uit het verleden om de hoek kijken. Met een aantal reünisten zal een optreden worden gegeven met een nummer uit de oude doos en een nummer meer van deze tijd.

Unieke combinaties en bijzondere werken
Uiteraard zal de Slagwerkgroep zelf ook optredens verzorgen. En dat zijn bijzondere, unieke optredens. Bijvoorbeeld samen met de cellist Harm Baars is er gewerkt aan een verrassend nummer, waarbij cello en slagwerk met elkaar in gesprek gaan. “Een bijzondere combinatie van cello en slagwerk. Een stuk over contrasten. Van lieflijk naar stoer, van klassiek naar modern”, aldus Frederik. Voor zover bekend, is dit uniek in de muziekwereld.
Zoals de Slagwerkgroep bij het Harmonieorkest hoort, zo hoort het Harmonieorkest bij de Slagwerkgroep. Tenslotte zijn we samen één Olster Harmonie. Dus ook het Harmonieorkest geeft acte de présence op het Slagwerkconcert. Naast eigen nummers, moet er natuurlijk dan ook een nummer samen gespeeld geworden. Voor dit jubileum heeft onze dirigent Arend Gerds, die tevens componist is, een verrassend nummer geschreven. De componist over zijn nummer: “’I count the days’ is de eerste zin van het liedje ‘The tallest man, the broadest shoulders’ van Sufjan Stevens. Frederik gaf dit nummer als voorbeeld van wat hem intrigeert. Dit lied diende voor mij toen als inspiratiebron voor het nieuwe werk. De openingszin, ‘I count the days’, werd tevens de titel, omdat dit wel heel toepasselijk is voor een jubileumconcert. Een wens was dat de slagwerkgroep volledig op de voorgrond zou staan en dit keer niet zou functioneren als begeleiding van het orkest. Daarom heeft de slagwerkgroep een continue doorgaande lijn, waarbij het orkest vooral kleurt of soms even meedoet.” Volgens Frederik Roeland is het een ritmisch zeer divers stuk geworden.
Frederik doet zelf ook nog een flinke duit in het zakje. Voor dit concert bewerkte hij het nummer ‘Tsunami’. “Bombastisch slagwerk-geweld in een Dance-jasje; hopsa, met die voetjes van de vloer!”, aldus Frederik.
Om het concert te kleuren in de juiste sfeer is DJ-Wesley de hele avond aanwezig met lichten en een lasershow. Hierdoor zal er constant dynamiek in de zaal zijn. Zowel in geluid als in licht. En na afloop van het concert draait hij nog even lekker door bij het ‘bal na’.

Dit alles vindt plaats in het Holstohus op zaterdag 12 maart a.s. De zaal gaat open vanaf 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. De toegang is voor leden en donateurs gratis. Kinderen vanaf 6 jaar betalen € 2,= en volwassenen betalen € 5,=. Nog een donateur? Voor slechts € 10,= per jaar bent u al donateur en ontvangt u ook nog eens gratis het historische Jubileumboek van de 90-jarige Olster Harmonie.