Deel onze website op Facebook
3 oktober: Reünieconcert

JvA-20151003-0019Op zaterdag 3 oktober was de start van een reeks activiteiten om ons 90-jarig jubileum te vieren. Het reünieconcert stond voor een groot deel in het teken van het weerzien van oude bekenden: oud-leden van de Olster Harmonie en bevriende muzikanten uit Baflo, Uithuizen en Borghorst.

Feest van ontmoetingen en herinneringen

Voorafgaand aan het concert was er volop gelegenheid om bij te praten tijdens een gezamenlijke maaltijd in het sportcafé De Hooiberg. In de sporthal, die was omgebouwd tot een concertzaal, nam het orkest de bezoekers mee op een muzikale tijdreis door de afgelopen 90 jaar. Dit werd ondersteund door foto’s uit de verschillende perioden van bestaan, die op een groot scherm werden getoond. Bij het concert waren bevriende muzikanten uit Borghorst (Duitsland) aanwezig, voerden spelers van JvA-20151003-0184 thumbnailToneelvereniging Herman Heijermans sketches op en speelden muzikanten van de bevriende verenigingen Excelsior/Opwaarts uit Groningen een aantal nummers. Deze samenwerking benadrukte de verbinding die de Olster Harmonie altijd zoekt met andere verenigingen.

Slagwerkgroep

Ook de slagwerkers gaven een optreden tijdens dit jubileumconcert. Deze groep viert volgend jaar maart het 60-jarig bestaan. De 7 reünisten die een deel van dit optreden met de slagwerkgroep meespeelden hadden er zoveel plezier in, dat ze al hebben toegezegd dat ze ook een bijdrage willen leveren aan ‘slagwerkconcert met speciale acts’ op zaterdag 12 maart 2016.

JvA-20151003-0235aReünieorkest

Na de pauze werd het A-orkest van de Harmonie vergoot met ruim 20 reünisten: zij hadden gehoor gegeven aan de oproep van de vereniging om mee te spelen tijdens het jubileumconcert. Oud-dirigent en reüniste Wendy Biljard dirigeerde dit orkest en zorgde voor een swingende afsluiting. Na afloop werd nog lang bijgepraat en gedanst op muziek van de SMOW-band tijdens de afterparty.

Fotoreportage

Jan van Aefst heeft van het jubileumweekend een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Deze is te zien bij de fotoalbums op onze Facebookpagina.