Categorieën
Geen categorie

uitgesteld !: Muziek an de Diek

Sinds 2019 hebben we de traditionele Harmoniedag en de Best Music Act van Olst samengevoegd. Een samenwerking met MEC/Popschool Olst-Wijhe, Muziekschool Olst-Wijhe, BijRipperda en UtHuus die ons prima is bevallen.

Door het corona virus kan ‘Muziek an de Diek’ dit jaar helaas niet doorgaan. Op 3 en 4 juli 2021 (onder voorbehoud) komt er een weekend lang ‘Muziek an de Diek’ van alle kanten en klanken!

De Olster Harmonie neemt een deel van het muzikale programma voor haar rekening. Op schitterend verlichte podia zullen verschillende blaasorkesten, zangkoren, slagwerkgroepen en andere bandjes hun muzikale hoogstandjes tonen.

Pop/rockband Riverside Junction sluit de Harmoniedag 2017 af

Er staan zeker optredens van het A-orkest, het jeugd orkest en de slagwerkgroep op het programma. Daarnaast komen er ook andere muzikale groepen aan bod.

Trek in… eten en drinken? BijRipperda en Eetkamer Hier is Ut zorgen voor de innerlijke mens. Tussen 18.00 uur en 20.00 verzorgt Hier is Ut voor een gering bedrag een buffet waarvoor iedereen zich kan opgeven (onder voorbehoud).

Om 20.00 uur stond het concert Tour of Freedom van de militaire kapel Fanfare Bereden Wapens op het programma. Hopelijk kunnen ze dit op 3 en 4 juli (2021) uitvoeren.

Categorieën
Geen categorie

Oud Papier en Corona

Iedere zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur bij DéGé aan de Meente in Olst kunt u uw papier en karton afgeven.

Door de uitbraak van het Coronavirus en de verregaande maatregelen van de overheid, hebben ook de inzamelaars van oud papier en karton rekening te houden met de gezondheid van haar vrijwilligers en die van u. Daarom vragen wij u het volgende:

  • beperk het brengen van oud papier tot het minimum. Bewaar het bij voorkeur tot de maatregelen niet meer van kracht zijn;
  • vermijd direct contact met de inzamelaars en neem een minimale afstand van 1,5 meter in acht;
  • breng geen oud papier naar de brenglocatie (In Olst: DéGé aan de Meente) wanneer u tot een risicogroep behoort;
  • breng geen oud papier naar de brenglocatie wanneer u klachten heeft (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts);
  • volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op, ook al zijn uw bedoelingen goed.

Iedere laatste zaterdag van de even maand (behalve de vakantiemaand augustus), halen vrijwilligers van C.V. “Iesselzotten Olst” in het buitengebied van Olst het oud papier op. In verband met de coronacrisis gaat de ronde van 25 april niet door. De eerstvolgende ophaalronde in het buitengebied is zaterdag 27 juni. Onder voorbehoud van de maatregelen vanuit de rijksoverheid.

Wij zijn  u dankbaar voor uw oud papier, maar zijn u ook dankbaar voor uw medewerking in deze rare tijden voor iedereen. De Olster Harmonie wenst iedereen een goede gezondheid toe.

Categorieën
Geen categorie

Coronavirus

Bijgewerkt: 12 mei, 16:00 uur

De KNMO, de overkoepelende bond van muziekverenigingen, heeft op basis van de informatie van de overheid de leden van de bond geadviseerd om in eerste instantie tot en met 31 maart alle activiteiten stil te leggen. Op 31 maart besloot onze regering om de maatregelen met betrekking tot optredens te verlengen tot en met 1 september.

Het bestuur van de Olster Harmonie geeft uiteraard gehoor aan de beperkingen die zijn opgelegd. Het belang van ons aller gezondheid is belangrijker dan het belang van de vereniging.

Dit betekent dat alle repetities tot en met ???? niet doorgaan. De workshop van zondag 15 maart werd hierdoor afgelast. De Harmonie Muziekfabriek die op 27 maart zou starten is uitgesteld tot na de zomervakantie. Kijk hier voor meer informatie hierover. Voor de workshop wordt later dit jaar een nieuwe datum gepland.

De lessen zullen zoveel mogelijk digitaal gegeven worden door de docenten. Zij nemen hierover zelf contact op met hun leerlingen.

Muziek an de Diek (voorheen de Harmoniedag) stond gepland voor 20 en 21 juni. Deze is verplaatst naar 3 en 4 juli 2021

Het bestuur rekent op ieders begrip en wenst iedereen een goede gezondheid toe.

Categorieën
Geen categorie

Harmonie Muziekfabriek

Harmonie Muziekfabriek uitgesteld

Update 16 maart: In verband met het coronavirus heeft de overheid besloten om alle sociale contacten tot een minimum te beperken tot 6 april.

Update 1 april: De maatregelen rondom de coronacrisis maken het niet meer mogelijk om voor de zomervakantie de Harmonie Muziekfabriek af te ronden. Het bestuur heeft daarom besloten de Harmonie Muziekfabriek te verplaatsen naar na de zomervakantie. In het bericht hieronder zijn de data aangepast.

Hou de berichtgeving op onze site en de pagina’s op Facebook, Instagram en Twitter in de gaten. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus gaan snel. En we hopen dat het nu snel de goede kant opgaat. 

12 lessen voor 12 euro

Op een nader te bepalen datum gaat de Harmonie Muziekfabriek van start. Maak kennis met de muziekinstrumenten van de Olster Harmonie. Je gaat in 12 lessen op verschillende instrumenten muziek maken. Na 7 lessen maak je een keus op welk instrument je verder wil oefenen voor het afsluitende optreden. Je krijgt dan 3 lessen op je instrument naar keuze. Aan het eind van de serie zijn er dan nog 2 gezamenlijke repetities. Want aan het eind laat je met je groep tijdens een concert zien en horen wat je na 12 lessen al kan.

Bij voldoende aanmeldingen starten wij een aparte jeugd- en volwassenengroep.

De lessen worden gegeven door onze professionele docenten. De duur van de lessen en de tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. We kunnen het tarief voor deze 12 lessen zo laag houden, dankzij een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds. Wanneer je na 7 lessen mag kiezen op welk instrument je verder wil, dan mag je het instrument ook mee naar huis nemen.

DOE MEE EN ERVAAR HOE GEZELLIG HET IS OM SAMEN MUZIEK TE MAKEN

Opgeven voor de Harmonie Muziekfabriek kan hier. Vermeld hier in ieder geval je leeftijd erbij. Na opgave sturen we je de verdere informatie toe.

Categorieën
Geen categorie

15 maart: Gratis Workshop

update 12 maart: In verband met het coronavirus is de workshop afgelast. Er zal voor later dit jaar een nieuwe datum worden gepland. Hou onze website in de gaten en onze pagina’s op Facebook, Instagram en Twitter.

Op zondag 15 maart geeft de Olster Harmonie een gratis workshop. We starten om 14.00 uur in het Holstohus.

De workshop is gratis en wordt gegeven door de enthousiaste en jonge Kees van der Harst. Naast klarinettist en saxofonist, is hij ook docent en dirigent. Hoewel hij van huis uit houtblazer is, kan hij ook veel vertellen over andere instrumenten.

De workshop is vooral bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 basisschool, maar ook volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen. Er zijn vrijwilligers van de Harmonie aanwezig om vragen te beantwoorden en om instrumenten uit te proberen.

Na deze workshop heb je een idee van de instrumenten die je bij de Olster Harmonie kan leren bespelen. Je kan dan gelijk besluiten om mee te doen aan de Harmonie Muziekfabriek

Wil je meedoen met de workshop, geef je dan hier op. Vermeld daarbij je naam, leeftijd en telefoonnummer. We sturen je dan per mail een bevestiging. Het telefoonnummer gebruiken we voor het geval er op het laatst wijzigingen zijn.

Categorieën
Nieuws agenda

10 oktober: oud ijzer aktie

Zaterdag 10 oktober organiseren we samen met C.V. “Iesselzotten Olst” onze halfjaarlijkse oud ijzer aktie. Vanaf 9:00 uur rijden onze vrijwilligers door de kern Olst op zoek naar uw oud ijzer.

U kunt het oud ijzer ook brengen. Op het Kerkplein hebben we ons centrale inzamelpunt. Tot 11:00 uur bent u hier van harte welkom met uw oud ijzer en metalen. Mocht u hulp nodig hebben of buiten de kern Olst wonen, belt u dan met 06-11120080. Als u daar de voicemail inspreekt, dan komen wij op zaterdagochtend bij u aan.

Categorieën
Geen categorie

7 dec.: Anton Pieck Winterfestijn

Op zaterdag 7 december, vanaf 16:00 uur tot 20:00 uur wordt het centrum van Olst een eeuw teruggeworpen in de tijd. Terug naar de tijd van Anton Pieck.

Ook de Olster Harmonie verleent weer haar medewerking aan dit evenement. Uiteraard kan je bij onze stand een broodje scoren met onze – in Olst – wereldberoemde worst van slagerij Van Essen uit Den Nul. Ook kan je bij onze stand meer informatie krijgen over onze vereniging en over de Harmonie Muziekfabriek.

Op de markt zal ons koperensemble kerstmuziek ten gehore brengen.

Categorieën
Geen categorie

14 dec.: TOP2000-concert

Zaterdag 14 december spelen we voor de 3e keer het TOP2000-concert. De popquiz is inmiddels uitgegroeid tot een traditie waar diverse teams van familie, vrienden, buren of collega’s aan meedoen. Zoals de naam van het concert al doet vermoeden, zal de Olster Harmonie diverse nummers uit de Top 2000 spelen. Dit jaar met medewerking van een nieuwe band: The Sunny Side. Ook zal onze eigen slagwerkgroep een bijdrage leveren.

De inschrijving voor de popquiz is inmiddels gesloten. Het aantal inschrijvingen heeft de verwachting ver overtroffen. We zijn er enorm trots op dat we voor een volle zaal muziek mogen maken en dat we onze muziek aan een breder publiek mogen laten horen. Voor de deelnemende teams ligt eeuwige roem te wachten! Welk team levert de “Beste Muziekkenner van Olst”?

Graag tot ziens op zaterdag 14 december in het Holstohus. De zaal gaat open om 19.30 uur. We beginnen om 20.00 uur.

Categorieën
Nieuws

Holstobloazers op jaarmarkt

Zoals het hoort, waren onze Holstobloazers weer present op de Jaarmarkt. Van 11.00 tot 14.00 uur stonden zij op diverse plekken in Olst op de markt. In combinatie met het mooie weer en het vele goed gestemde publiek, was het prettig muziek maken voor de muzikanten. Onderweg koffie bij Theater Atelier Toitoitoi en een versnapering bij BijRipperda. Al met al een mooi optreden en een gezellige dag.

vlnr: Thom, Lidia, Harmen, Bianka en bluesbrother Mark hebben er plezier in.
Luisella en haar team nodigden de muzikanten weer uit voor een kop koffie/thee. Ook de cake ging er wel in.
Ook het slagwerk was geconcentreerd aan het werk.

Categorieën
Nieuws

Klaas Jager 85 jaar lid

Al sind 9 januari 1934 is ons erelid Klaas Jager lid van de Olster Harmonie. Al 85 jaar (!) lid van onze vereniging. Tientallen jaren als “Sikke van de Notaris” in het bestuur en actief als klarinettist betrokken bij de vereniging.

Tijdens ‘Muziek an de Diek’ (voorheen: de Harmoniedag) bracht DAP uit Apeldoorn een serenade bij de jubilaris.

We hopen nog vaak een serenade te mogen brengen bij deze bijzondere man.

DAP Apeldoorn brengt de jubilaris een serenade
Klaas Jager met familie luistert aandachting