Zilveren en robijnen jubileum

Het is best bijzonder als twee mensen al vijfentwintig jaar naast elkaar muziek maken. Dat is het geval bij Alie van Aartsen en Coby Hulleman. Zij werden samen met Han Gerrits gehuldigd tijdens de seizoensafsluiting van de Olster Harmonie.

Zilveren jubileum
25 jaar geleden leerden beide moeders klarinet spelen, nadat hun dochters ze waren voorgegaan. Nog altijd zitten Alie en Coby met veel plezier op de achterste rij in het orkest van de Olster Harmonie. Naast het musiceren zijn ze bovendien ook heel actief als vrijwilliger: beiden hebben jaren in het bestuur van de Olster Harmonie gezeten, brengen instrumenten naar basisscholen voor de Leerorkesten van Muziek Netwerk Salland en zijn als verkeersregelaars inzetbaar bij evenementen. Kortom, twee mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.
Robijnen jubileum
Han Gerrits, de jongste van de drie jubilarissen, werd gehuldigd omdat hij al 40 jaar lid is van de Olster Harmonie. Als 10-jarig jochie begon hij met trompet spelen bij de muziekvereniging. Weliswaar speelt hij nu niet meer in het orkest, maar wel blaast hij nog altijd trompet bij de Holstobloazers. Alle drie jubilarissen kregen een bos bloemen en een cadeaubon.