Op 17 juni hebben Esmee en Harmen praktijkexamen gedaan voor hun A-diploma. Allebei zijn ze geslaagd met prachtige cijfers. Esmee kreeg zelfs de onderscheiding ‘met lof’ doordat ze met een gemiddelde van 9 totaal van 54 punten haalde. Een hele knappe prestatie waar ook haar docent Nyncke de Vries erg blij mee is.

Esmee Overmars (13 jr) is na haar AMV-lessen bij de Olster Harmonie in 2011 begonnen als slagwerkleerling. Een jaar later is ze overgestapt naar trompet. Op 9-jarige leeftijd bracht ze toen ons oudste lid, Klaas Jager die toen 90 jaar werd, samen met een andere trompetleerling een serenade. Esmee speelt al een paar jaar in het Leerlingenorkest en sinds vorig jaar ook in het A-orkest. Niet gek dat ze op de Capellenborg heeft gekozen voor de talentstroom Muziek.

Harmen Smit (12 jr) heeft in 2011 meegedaan aan een muzikale workshop van de Olster Harmonie. Toen liet hij zijn oog al vallen op de hoorn. Nadat hij AMV-lessen heeft gehad begon hij rond zijn 9e verjaardag om hoorn te leren spelen. Hij speelt nu net als Esmee in het Leerlingenorkest en het A-orkest. Bovendien blaast hij ook mee met de Holstobloazers en het schoolorkest van het Etty Hillesum Lyceum.