Harmonieorkest

De Olster Harmonie organiseert elk jaar een aantal optredens, waar vaak andere verenigingen bij worden betrokken, zoals andere muziekverenigingen of dansgroepen. Om een goed optreden te kunnen verzorgen repeteert het harmonieorkest wekelijks. De repetitieavonden zijn een mooie mix van serieus repeteren en een ontspannen bezig zijn, waar jong en oud plezier aan beleven. In de pauze en na afloop is er tijd om gezellig bij te praten in de Brasserie van het Holstohus.

Het harmonieorkest bestaat uit zo’n 35 muzikanten, variërend in de leeftijd van 10 tot 75 jaar. In dit orkest spelen houten blaasinstrumenten (dwarsfluit, klarinet en saxofoon), koperinstrumenten (trompet, trombone, waldhoorn, bariton en bastuba) en slagwerk.

Instroom jeugdleden

Wij zijn in de gelukkige omstandigheden dat we een groot aantal jeugdleden hebben die een muziekopleiding bij ons volgen. Onderdeel van die opleiding is het spelen in een leerlingenorkest. Om de overgang van het leerlingenorkest naar volledige deelname in het harmonieorkest geleidelijk te laten verlopen werken we met een stappenplan. Leerlingen die het niveau van een A-diploma hebben mogen een halve repetitie mee repeteren in het harmonieorkest (tot de pauze om 20.30 uur) en spelen ook zoveel mogelijk mee bij optredens. Als ze oud genoeg zijn om een hele repetitie mee te spelen mogen ze ook na de pauze blijven.

De dirigent

Inge Donker is sinds februari 2017 de dirigent van het Harmonieorkest en de leerlingenorkesten. Inge is afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en is naast dirigent ook koperdocent en trompettist. Ze staat ook voor muziekvereniging Juliana – De Bazuin in Hollandsche Veld en Big Band New Place uit Nieuweoord. Daarnaast geeft ze les bij onder andere Scala, centrum voor de Kunsten in Hoogeveen.  Inge geeft bij de Olster Harmonie ook blokfluitles en verzorgt de AMV-cursussen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren