Boek en documentaire over geschiedenis

Muziekvereniging De Olster Harmonie bestaat in het muzikale seizoen 2015-2016 90 jaar en de slagwerkgroep van de vereniging viert het 60-jarig bestaan. Een mooie reden om de geschiedenis van de vereniging vast te leggen in de vorm van een boek en een film. Vooral ook, omdat een aantal oud-leden, waarvan enkelen al een respectabele leeftijd hebben bereikt, nu nog hun verhalen konden vertellen.

Het boek en de film in de vorm van een documentaire, geven een goede weergave van de geschiedenis van de vereniging door de jaren heen. Het boek bevat korte verhalen en veel beeldmateriaal dat de afgelopen tijd is verzameld en aangeleverd door (oud)leden, Olstenaren en het Olster Erfgoed. Het jubileumboek en de bijbehorende film worden officieel gepresenteerd op zondag 4 oktober in het Infocentrum IJssel Den Nul.

Eerst wordt die middag om 12.30 uur in het Infocentrum een expositie van historische vereniging ‘t Olster Erfgoed geopend, waarbij de geschiedenis van de Olster Harmonie een prominente plek inneemt. Rond 14.00 uur wordt het jubileumboek gepresenteerd met de bijbehorende dvd. Het is dan ook te koop voor € 12,50. Donateurs (van minimaal € 10,- per jaar) en leden van de Olster Harmonie kunnen het boek kopen voor € 10,-. Er zijn die middag optredens van onze Holstobloazers en het jeugdorkest.