Slagwerkgroep

20151010 13.57.04Sinds 1956 kent de Olster Harmonie een slagwerkgroep. De slagwerkgroep bestaat uit leden van diverse leeftijden, tussen de 8 en 50 jaar. De slagwerkgroep speelt vlotte en populaire slagwerkstukken. Naast de trommel en de bass (grote trom) wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van andere percussie-instrumenten, zoals bongo’s, pauken, temple-blocks, een quint-trom, bekkens, enz. Uiteraard ontbreekt ook het drumstel niet. Af toe begeleid door een synthesizer of melodisch slagwerk voor een extra klankkleur. Tijdens concerten van de Olster Harmonie spelen zij soms ook stukken die afwijken van het normale slagwerk-genre. Dan wordt er gebruik gemaakt van andere attributen waarmee men een muziek maakt, bijvoorbeeld olievaten, bezemstelen of serviesgoed en bestek.

De slagwerkgroep repeteert op de dinsdagavond in het Holstohus. Samenspel en plezier is voor de groep belangrijker dan prestatie. Maar juist omdat samenspel en plezier zo belangrijk is, wordt er samen goed gepresteerd. 20160312-0028JvA_150x150Dat is te merken aan de enthousiaste reacties vanuit het publiek bij optredens.

Junior-slagwerkgroep

De groep werkt aan verjonging met een kleine groep ervaring en een mooie groep jong talent in opleiding. De leerlingen krijgen allemaal een gedegen slagwerkopleiding. Vanaf het begin mogen zij meespelen in de Junior-slagwerkgroep die één keer per maand repeteert. De leerlingen leren daarin goed samenspelen en gebruiken veel soorten percussie-instrumenten.20140211_jochem

Behalve nieuwe leerlingen, zou de slagwerkgroep zich ook graag uitbreiden met ervaren slagwerkers die het leuk vinden om samen mooie stukken te slaan en die er plezier aan beleven om die leerlingen verder enthousiast te maken voor het slagwerk.

De instructeur

De slagwerkgroep staat onder leiding van Frederik Roeland. Hij geeft tevens de slagwerkleerlingen les. Frederik is afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle voor de opleiding Jazz & Pop. Hij heeft een eigen drumschool ‘Drumstation Zwolle’. Meer informatie over zijn drumschool is te vinden op zijn website.201402_frederik_150x150