Woensdag 4 november 2015 start de Olster Harmonie weer met een nieuwe serie lessen ‘algemene muzikale vorming’. AMV is een leuke manier om kennis te maken met de beginselen van muziek. Het plezier van muziek maken staat voorop.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. In totaal worden 16 lessen van een half uur gegeven, opgesplitst in twee gedeelten. In de eerste helft van de lessen wordt muziek zo breed mogelijk belicht. De kinderen leren wat ‘maat’ en ‘ritme’ inhouden door zelf te zingen, te luisteren, te bewegen en te spelen op een instrument. Ze maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen. In het tweede gedeelte komt meer nadruk te liggen op het leren lezen van het notenschrift en het bespelen van de blokfluit.

Muziekles

Kinderen die AMV hebben gehad en/of 8 jaar zijn kunnen overstappen op een instrument van de Olster Harmonie. Ze krijgen dan een individuele opleiding van bevoegde docenten en een instrument van de vereniging in bruikleen. Belangstellenden kunnen een proefles nemen om te kijken welk instrument het beste bij hem/haar past.

De lessen AMV voor beginners worden op de woensdagmiddag in het Holstohus gegeven van 18.00 tot 18.30 uur. De kosten bedragen € 60,= voor 16 groepslessen. Opgeven voor AMV of een proefles aanvragen kan via het contactformulier. Download de AMV-folder (pdf) voor meer informatie.