Woensdag 21 september 2016 start de Olster Harmonie weer met een nieuwe serie lessen ‘Algemene Muzikale Vorming’. AMV is een leuke manier om kennis te maken met de beginselen van muziek. Het plezier van muziek maken staat voorop.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Het belangrijkste is dat de kinderen eenvoudig kunnen lezen en schrijven om enthousiast met muziek bezig te gaan en goed kunnen meekomen. De kinderen leren wat ‘maat’ en ‘ritme’ inhouden door zelf te zingen, te luisteren, te bewegen en te spelen op een instrument. Ze maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen. In de tweede helft van de cursus komt meer nadruk te liggen op het leren lezen van het notenschrift en het bespelen van de blokfluit.

Muziekles

Kinderen die AMV hebben gehad en/of 8 jaar zijn kunnen overstappen op een instrument van de Olster Harmonie. Ze krijgen dan een opleiding van bevoegde docenten en een instrument van de vereniging in bruikleen. Belangstellenden kunnen een proefles nemen om te kijken welk instrument het beste bij hem/haar past.

De lessen AMV voor beginners worden op de woensdagmiddag in het Holstohus gegeven om 18:00 uur. De lessen duren 30 minuten bij een groep van 6 of 7 kinderen en 20 minuten bij kleinere groepen (minimaal 4 pers). De kosten bedragen € 68,= voor 16 groepslessen. Opgeven voor AMV of een proefles aanvragen kan bij Mark Groeneveld via het contactformulier. Meer informatie over AMV en muzieklessen is te vinden op bij Opleiding.