Afgelopen zaterdag sloot de Olster Harmonie haar jubileumseizoen af met een groots muziekfestijn in het Olsterhof. De jaarlijkse Harmoniedag kreeg in dat kader een XL versie. Niet zoals gebruikelijk op zondag, maar deze keer op zaterdag.

Twee trompettisten van de 90-jarige vereniging gaven ’s middags rond half twee het startsein vanaf de watertoren, waarna drumfanfare St. Ceacillia uit Raalte en de slagwerkgroep van St. Ceacillia uit Heeten door de straten van Olst de spits afbeten. In het park waren die middag verder nog 14 optredens, met als absoluut hoogtepunt het slotakkoord dat verzorgd werd door de big band Cool24. Dankzij de 2 podia was het een dynamisch middag, waarbij diverse stijlen elkaar afwisselden. Fanfare- en harmoniemuziek werden afgewisseld door de polka’s van de Langenberger Muzikanten uit Bathmen, straatmuziek van Straatorkest Miami en de eigen Holstobloazers.

Hoewel aan het begin van de middag het feest nog geteisterd werd door een hoosbui met onweer en hagel, bleken de weergoden de Olster Harmonie toch nog redelijk goed gezind. De hele middag en avond kwamen mensen een kijkje nemen of bleven langer hangen in het gezellig aangeklede park.

De organisatie toonde zich erg tevreden over het verloop van de dag. “Mede dankzij de financiële steun van de gemeente Olst-Wijhe en van de Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe konden we deze XL-versie van de Harmoniedag organiseren. Dan blijkt ook dat Olst een sterke wil heeft om er samen iets van te maken”, aldus voorzitter André Smit. “We zijn vooral niet gesponsord door de ondernemers met geld, maar wel met het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld de bedrijfswagen, het lenen van marktkraampjes en diverse mooie prijzen voor het 21-spel. Dit schreeuwt om een vervolg. We gaan het hele jubileumseizoen goed evalueren en de successen eruit halen. Deze opzet op zaterdag kunnen we in ieder geval een succes noemen. Grote kans dat we het op deze wijze in 2017  voortzetten. En let op mijn woorden: de hashtag #inOlstisaltijdwattedoen gaan we nog vaak tegenkomen.”

Meer foto’s zijn te zien op www.facebook.com