Maandagavond 1 september stond ineens de Olster Harmonie in vol ornaat bij Klaas Jager op de stoep om hem te verrassen met een serenade. Die dag was het 80 jaar geleden dat hij lid werd van onze vereniging. Hij heeft altijd klarinet gespeeld, zowel de ‘gewone’ bes-klarinet als de kleinere es-klarinet. Tot een jaar of zeven geleden blies hij nog mee bij de Iesseldalmuzikanten. Enkele jaren daarvoor was hij al gestopt met het spelen in het orkest, maar kwam toen nog wel altijd naar de repetitie in het TTV-gebouw om samen met Ab Proper in de pauze koffie te schenken. Al die 80 heeft Klaas zich met hart en ziel ingezet voor de Olster Harmonie. Maar liefst 52 jaar is hij secretaris geweest en nog steeds is hij actief voor de Harmonie met kopieerwerk en de verkoop van rookworsten tijdens de worstactie.

Omdat het niet vaak gebeurt dat iemand 80 jaar lid is van een vereniging klopte ook RTV Oost bij Klaas aan de deur. Een impressie van de serenade en een kort interview met hem is te zien op RTV Oost.