Per januari 2017 zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent. Arend Gerds, onze huidige dirigent en AMV-docent heeft steeds meer werk op het compositorisch vlak, het vakgebied waarop hij is afgestudeerd, en kreeg onlangs de mogelijkheid om meer les te geven. Bovendien is hij recent vader geworden. Allemaal ontwikkelingen die hem noodzaken om zijn beschikbare tijd opnieuw in te delen. Doordat de reisafstand en -tijd te veel van hem vragen heeft Arend met pijn in het hart besloten te stoppen als dirigent en docent bij de Olster Harmonie.

Daarom hebben we een sollicitatieprocedure opgestart en een vacaturetekst geschreven. Er zijn o.a. vacatures geplaatst op www.HaFaInfo.nl en www.BrassInfo.nl. Ook via Facebook hopen we een groot aantal potentiële kandidaten te bereiken. Je kunt ons daarmee helpen door het bericht te delen. Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 20 november 2016 reageren door een sollicitatiebrief te mailen naar het bestuur van de Olster Harmonie. Op woensdag 21 december zullen de gesprekken plaatsvinden. Daarna zullen één of enkele kandidaten worden uitgenodigd voor een proefdirectie. Deze staan gepland op woensdag 11 en/of 18 januari 2017.

Harmonie- en jeugdorkest van de Olster Harmonie zoeken dirigent (m/v)

Wie neemt het stokje over van onze dirigent? Vanaf januari 2017 heeft de Olster Harmonie een vacature voor een dirigent van het A-, B- en C-orkest.

De muziekvereniging

De Olster Harmonie is een levendige en veelzijdige muziekvereniging met ongeveer 50 leden waar een gemoedelijke sfeer heerst. We hebben naast een harmonieorkest (A) ook twee leerlingenorkesten (B en C), een slagwerkgroep en een blaaskapel De Holstobloazers. Bovendien organiseren we zelf de opleiding van onze muzikanten. Achter de schermen is een goed georganiseerd, creatief en daadkrachtig bestuur actief dat wordt bijgestaan door vele vrijwilligers.

Het A-orkest bestaat uit ca. 35 muzikanten, varierend in de leeftijd van 10-75 jaar. Vanwege een verschillend individueel muzikaal niveau (A tot D) worden veelal stukken van 5e of 4e divisieniveau gespeeld, afgewisseld met een enkel 3e divisiestuk.

Vanuit het C-orkest stromen leerlingen via het B-orkest in een aantal jaren door naar het A-orkest. We hechten veel waarde aan de doorgaande lijn die de afgelopen jaren is ontstaan onder leiding van onze huidige dirigent Arend Gerds.

Het A-orkest repeteert op woensdagavond 19.30-21.45 uur in het multifunctioneel centrum Het Holsthus in Olst. De leerlingenorkesten oefenen daaraan voorafgaand (C-orkest 18.30 uur, B-orkest 19.00 uur).

Je werkzaamheden

• Als dirigent heb je de leiding over zowel het harmonieorkest (A) als de beide leerlingenorkesten (B en C). Daardoor kan de jeugd via een doorgaande lijn en een vertrouwd gezicht soepel doorstromen.
  • Je adviseert het bestuur over visie en beleid van de vereniging en samen met het bestuur draag je die uit.
  • Je maakt deel uit van de muziekcommissie en geeft adviezen over de muziekkeuze.

Je profiel

• We zoeken een muzikaal leider met goede communicatieve, sociale en educatieve vaardigheden die in staat is anderen te enthousiasmeren.
  • Je bent in het bezit van een diploma conservatorium HaFaBra-directie of vergelijkbaar niveau.
  • Je hebt een flexibele instelling en kunt partijen arrangeren ten behoeve van de balans in de bezetting en voor de jeugdige leden.
  • Je beschikt over een heldere en eigentijdse visie op het muzikale beleid binnen een muziekvereniging.
  • Ervaring als dirigent van een harmonie is een pré.

Sollicitatie en informatie

Solliciteren kan tot en met zondag 20 november 2016 via olsterharmonie at gmail.com.

De gesprekken vinden plaats op woensdagavond 21 december 2016. Daarna zullen één of enkele kandidaten worden uitgenodigd voor een proefdirectie. Deze staan gepland op woensdag 11 en/of 18 januari 2017.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij André Smit, voorzitter Olster Harmonie, 06-50966298 of een email naar olsterharmonie at gmail.nl.

Voor meer informatie over de Olster Harmonie, ga naar www.deolsterharmonie.nl of kijk op onze Facebookpagina.