Herman Kiezebrink en Coby Hulleman zoeken versterking van hun logistieke team. Zij brengen namens de Olster Harmonie op donderdag muziekinstrumenten naar basisscholen voor de Leerorkesten in Raalte en Wesepe.

Het Leerorkest is een project van Muzieknetwerk Salland, waar de Olster Harmonie deel van uitmaakt. Kinderen krijgen enkele maanden onder schooltijd wekelijks les op een instrument en werken samen toe naar een eindconcert. De lessen worden gegeven door docenten van het muzieknetwerk. Vrijwilligers van de aangesloten verenigingen, zoals de Olster Harmonie, helpen met het vervoer van de instrumenten en bieden muzikale ondersteuning bij de eindconcerten.

Herman en Coby kunnen wat extra handen goed gebruiken, omdat een derde vaste vrijwilliger door ziekte tijdelijk is uitgeschakeld. Bovendien stopt Coby binnenkort met dit werk, als ze oma wordt van haar eerste kleinkind en daar tijd aan mag besteden.

De werkzaamheden
Het werk bestaat uit het wekelijks vervoeren en klaarzetten van de muziekinstrumenten. Herman en Coby vertrekken donderdags om 9.30 uur uit Olst en halen de volgepakte aanhanger op uit Raalte. Ze rijden vervolgens door naar De Horizon in Raalte. Daar halen ze de rolcontainers met instrumenten uit de aanhanger, pakken de instrumenten uit en zetten standaards en bladmuziek klaar, zodat de kinderen om 10.30 uur kunnen beginnen met musiceren. Voor de vrijwilligers is er dan even tijd voor koffie. Om 11.30 uur moet alles weer ingepakt worden, zodat de aanhanger klaar staat om rond 13.00 uur naar Wesepe te gaan. Tussendoor is tijd om wat te eten in de personeelsruimte van De Horizon. Rond 13.30 uur arriveren ze op de A. Bosschool in Wesepe. Daar herhaalt het programma zich van uitpakken, musiceren en weer inpakken. Om 15.30 uur kan de aanhanger weer naar Raalte worden gebracht en afgeleverd bij het depot.

We zoeken twee mensen die (tijdelijk) tot half mei kunnen meehelpen, met uitzondering van schoolvakanties. Mocht je niet de hele dag kunnen, is het ook mogelijk om één dagdeel te helpen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via het contactformulier of de mail (olsterharmonie at gmail.com).

Wie heeft zin en tijd om te helpen?